søndag 16. oktober 2016

Hjelpere og klarsynte ved Tromsø Bibliotek

Fjerde oktober var jeg på en hyllevandring ved Tromsø Bibliotek. Temaet var hjelpere og klarsynte. Dette er to temaer jeg ikke har hatt noe tilknytning til tidligere, og et var en av grunnen til at jeg ville være med på dette arrangementet. Det som skjedde under hyllevandringen, var at vi gikk nærmere inn på flere forskjellige bøker, som omhandlet flere forskjellige mennesker med spesielle evner og egenskaper.

Vi ble vist til første etasje, der hvor bibliotekar Øystein tok imot både oss, og de andre hyllevandrerne.

 Det ble kanskje ikke en faktisk hyllevandring med tanke på hvor mye vi gikk rundt i biblioteket, men vi var ikke stillestående i det minste. Begynnelsen av hyllevandringen var en liten filmoppvisning, og en gjennomgang av den første boken på dagsordenen. Filmen ble vist inne på et komfortabelt rom for de ansatte. Her følte vi oss viktige og spesielle, før vi flyttet oss inn i selve biblioteket for å snakke om resten av bøkene.

Alle fem handlet for det meste bare om en ekte person hver. Boka Sterke Krefter av Ingjerd Tjelle handlet om flere personer med spesielle evner, men her var det to personer som var plukket ut blant sidene. Begge to kom fra Nordnorge, da denne hyllevandringen hadde et sidemål om å fortelle om spirituelle mennesker fra denne delen av landet.

Øystein gjorde en god jobb med å fortelle oss om temaet. Ikke bare hadde han valgt ut bøker han synes var interessante, men han hadde også tatt med seg bøker fra hans personlige samling. Et personlig preg jeg satte pris på! Han hadde også tatt med seg bilder av både menneskene det var snakk om, og blant annet et bygg, for å gjøre det klarere hva han snakket om. Han kom også med spennende fortellinger om personene bøkene handlet om, og tok hensyn til at noen av publikumet kanskje ikke visste så mye om temaet fra før av.


Til slutt fikk vi et hefte med litt informasjon, og forslag til videre lesning. Hele publikumet ble sittende igjen en stund for å snakke sammen med Øystein om hyllevandringen. Alt i alt så koste jeg meg veldig!

Foto: Karina H.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar